8/11/09

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ


Κέντρο βάρους του σώματος θεωρείται το νοητό ή πραγματικό εκείνο σημείο, από το οποίο περνά η συνησταμένη των επιμέρους εκείνων βαρών όλων όλων των στοιχειωδών μαζών του σώματος. Το κέντρο βάρους ονομάζεται και κέντρο βαρύτητας, η δε κατακόρυφος γραμμή που περνά από το σημείο αυτό ονομάζεται γραμμή βαρύτητας.

Σε μια ορθή θέση το Κέντρο βάρους του σώματος, εντοπίζεται στο ύψος του δεύτερου οσφυικού σπονδύλου. Η θέση αυτή δεν είναι ακριβώς η ίδια σε όλους τους ανθρώπους, αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, σημαντικότεροι των οποίων είναι το ύψος, η ανατομική κατάσταση, το πάχος και το βάρος των επιμέρους μυών και των οστών.

Ματαίωση Τοπικών Πρωταθλημάτων


Κύριοι,
Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες αποφάσεις της Διοίκησης της ΕΟΦΠ σχετικά με τη ματαίωση των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων αλλά και τους όρους συμμετοχής των αθλητών - στο μοναδικό ίσως αγώνα της χρονιάς για πολλούς από αυτούς - το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός αλλά και λόγω της πάγιας πλέον αδιαφορίας σας, τόσο για την τύχη του αθλήματός μας όσο και για τους ανθρώπους του, σας καλούμε να τοποθετηθείτε στα παρακάτω:

Κατά την κρίση μας, αλλά και για τον κάθε κοινό νου αυτές, οι απολύτως αδικαιολόγητες κατά τα άλλα πράξεις , φαίνεται να έχουν αποκλειστικό στόχο τη μεθόδευση του αποτελέσματος στην επικείμενη διαδικασία της ψήφισης Απολογισμού - Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας από μέρους σας.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογήσει κανείς, ανθρώπους που σκοπεύουν να οδηγήσουν τους αθλητές απευθείας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - εντελώς απροειδοποίητα - αδιαφορώντας για τον μεγάλο κίνδυνο του σοβαρού τραυματισμού τους;

Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς, το γεγονός ότι αναγκάζονται τα Σωματεία να καταβάλλουν από δικούς τους πόρους το κόστος συμμετοχής, μεταφοράς, διαμονής & διατροφής σε αυτό, την ώρα που - για το τρέχον έτος - έχει εκταμιευθεί σχεδόν στο ακέραιο από τη ΓΓΑ, το ποσόν που ο ανάλογος κωδικός προβλέπει για τη διοργάνωση των αγώνων; (Ο τρέχον προϋπολογισμός έχει εκτελεστεί σε ποσό μεγαλύτερο των 2/3 του ενώ μεγάλο ποσόν εισέρρευσε και από τον ΟΠΑΠ).

Ποιοι είναι οι λόγοι που υπαγορεύουν μια τέτοια ενέργεια, τη στιγμή που και ο νόμος ορίζει σαφώς τον προορισμό του Κρατικού χρήματος και τα χρήματα αυτά είναι είδη στο ταμείο της ΕΟΦΠ;

Πως δικαιολογούνται τέτοιες ενέργειες χωρίς να προϋπάρχει καμιά νόμιμη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας;

Τονίζουμε ότι η απόφαση, να επιστραφούν στα σωματεία που τελικά θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι δαπάνες που αναλογούν στις θέσεις ως την 5η της κατάταξης στους άνδρες & ως την 3η στις γυναίκες, δεν κρίνεται βεβαίως ικανοποιητική ούτε μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.

Γιατί η κατά μέσο όρο συμμετοχή - ανά κατηγορία - τα τελευταία χρόνια, περιορίζεται στα 18 περίπου άτομα και αυτό αφορά τις πολυπληθέστερες από αυτές. (Λόγω της διαδικασίας των προκρίσεων αλλά και της γενικά όλο και πιο περιορισμένης συμμετοχής). Με αυτό το δεδομένο συντάσσονται οι Προϋπολογισμοί και βάση αυτού - ανά κωδικό πάντα - επιχορηγούμαστε. Ένας σοβαρός σχεδιασμός επομένως, θα περιλάμβανε τουλάχιστον τις τριπλάσιες θέσεις αφού για τόσες έχει προεισπράξει το ποσόν.

Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε που ξοδεύονται τα χρήματα του Ελληνικού λαού όταν έχει πια γίνει καθεστός στην Ομοσπονδία μας, να μην χρηματοδοτούνται τα Σωματεία, να μην πληρώνονται οι προπονητές, να προετοιμάζονται πλημμελώς ή και καθόλου μερικές φορές οι Εθνικές Ομάδες, (οι οποίες ως επί το πλείστον συγκροτούνται χωρίς λογικά, σαφή ή δικαία κριτήρια), να μην γίνονται αγώνες στις ηλικίες της ανάπτυξης αλλά και όταν το κόστος ακόμα και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετακυλύετε στους χωρίς πόρους συλλόγους!

Σε αναμονή της απάντησής σας,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Αθανασιάδης Ιωάννης Κουβαράς Κωνσταντίνος


ΠΗΓΗ:

Palema.gr



blogger templates | Make Money Online