24/11/09

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ


Πριν από λίγη ώρα συνελήφθησαν πέντε αθλητές της Πάλης αναμεσά τους η Βούλα Ζυγούρη και η Φανή Ψαθά. Εχθές όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προπονητών της Πάλης, (14/11/2009) αφού τέθηκε "επί τάπητος", το προβληματικό παρόν και το αβέβαιο μέλλον του αθλήματός μας, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κατάληψη.

Ο κύριος όμως Αντώνης Τσισμενίδης μιλώντας στο sport.gr ανέφερε τα εξής: "Δύστυχως κάποιοι παράγοντες του αθλήματος, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αφήσει σωρεία χρεών και έχουν και εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, και ορισμένοι προπονητές αποφάσισαν να εμποδίσουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας κάνοντας κατάληψη στα γραφεία. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους αποφασίσαμε ως διοικητικό συμβούλιο να αναβάλουμε τους τοπικούς αγώνες λόγω οικονομικών προβλημάτων". και σε άλλο σημείο δεν διστάζει να απειλήσει κιόλας: "Ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί το θέμα των καταλήψεων θα αντιδράσει το διοικητικό συμβούλιο".

Τελικά πραγματοποίησε τις απειλές του και έκανε μήνυση στα πέντε συλληφθέντα άτομα.
Και τώρα βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα.

Αύριο το πρωί θα υπάρχουν νεότερα.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΟΦΠ


Αιτήματα κατάληψης

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προπονητών της Πάλης, (14/11/2009) αφού τέθηκε "επί τάπητος", το προβληματικό παρόν και το αβέβαιο μέλλον του αθλήματός μας, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κατάληψη των γραφείων της ΕΟΦΠ στην Αθήνα έχοντας τα ακολουθά τρέχοντα και πάγια αιτήματα:

1) Τρέχοντα αιτήματα:

- Να αποσυρθεί η τελευταία, αιφνιδιαστική, προκλητική και επικίνδυνη απόφαση της ΕΟΦΠ για ματαίωση των Τοπικών αγώνων ανδρών και αλλαγή στους όρους συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

- Να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των τοπικών (Δεδομένων των συνθηκών, προτείνονται νέες ημερομηνίες μεταξύ 12 και 20 Δεκεμβρίου και μεταφορά του Πανελληνίου σε ημερομηνία των πρώτων μηνών του επόμενου έτους, κατά το παράδειγμα του 2003).

Η παραπάνω απόφαση:

Είναι αιφνιδιαστική γιατί πάρθηκε μόλις 10 μέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής των Τοπικών αγώνων και αποκλειστικό στόχο έχει τη μεθόδευση του αποτελέσματος στην επικείμενη διαδικασία της ψήφισης Απολογισμού – Προϋπολογισμού του 2009, ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας από μέρους της σημερινής διοίκησης.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας γιατί η συμμετοχή σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο σύνολο των αθλητών -χωρίς να προηγούνται προκρίσεις- ενέχει υψηλό ρίσκο σοβαρών τραυματισμών.

Είναι αδικαιολόγητη και εξαιρετικά προκλητική γιατί συνεπάγεται υπέρογκα έξοδα τόσο για τους συλλόγους, όσο και για τους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι αφ' ενός καλούνται να μεταβούν σε μια πολύ μακρινή πόλη (Κομοτηνή) για να αγωνιστούν και αφ' εταίρου -για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος- να πληρώσουν ακόμα και τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων αυτών. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι -για το τρέχον έτος- έχει ήδη εκταμιευθεί σχεδόν στο ακέραιο από τη ΓΓΑ, το ποσόν που ο ανάλογος κωδικός προβλέπει για τη διοργάνωση των αγώνων.

Η οικονομική δυσπραγία και παρελθόντα χρέη, δεν είναι δυνατόν να προβάλλονται σαν δικαιολογία στην Ομοσπονδία της πάλης, δεδομένου του ότι:

1) ο τρέχον προϋπολογισμός έχει εκτελεστεί σε ποσόν μεγαλύτερο των 2/3 του ενώ μεγάλο ποσόν εισέρρευσε και από τον ΟΠΑΠ.

2) Επιπλέον, όταν από το 2004 ως σήμερα, έχουν εισρεύσει στο ταμείο της ΕΟΦΠ, 13.700.000 περίπου ευρώ από την ΓΓΑ και σχεδόν 4.000.000 ευρώ από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

2) Σύμφωνα και με τα πάγια αιτήματά μας, που πήγαν αυτά τα τεράστια ποσά; Όταν:

- Σε αγώνες δεν πήγαν. Γιατί το κόστος ακόμα και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετακυλίεται στους χωρίς πόρους αθλητές και κατ' επέκταση στους συλλόγους τους!

- Στην ανάπτυξη δεν πήγαν. Γιατί αγώνες στις μικρές ηλικίες δεν διοργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια.

- Στις Εθνικές Ομάδες δεν πηγαίνουν. Γιατί τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα προετοιμάζονται πλημμελώς ή και καθόλου μερικές φορές ενώ -ως επί το πλείστον- συγκροτούνται χωρίς λογικά, σαφή ή δικαία κριτήρια.

- Στους προπονητές δεν πηγαίνουν. Γιατί οι προπονητές των σωματείων είναι απλήρωτοι εδώ και 28 μήνες!

- Οι φόροι στο Κράτος δε αποδίδονται με αποτέλεσμα να μας επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα, της τάξεως των 660.000 ευρώ περίπου (και σχεδόν 470.000 ευρώ μετά από διακανονισμό). Όλα αυτά γιατί από το 2003 ως το 2008 δεν αποδίδαμε ούτε … φόρους στο Κράτος.

Ας μην υποτιμούνται άλλο η νοημοσύνη μας και τη βούλησή μας να αντιδράσουμε σε πρακτικές που θα εξαφανίσουν δια πάντως την πάλη από τη χώρα που την ανέδειξε!


Ο Πρόεδρος

Αθανασιάδης Ιωάννης


ΠΗΓΗ:

palema.gr

blogger templates | Make Money Online