9/1/10

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

Γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1984 στην Αθήνα. Αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου διδάχτηκε τα μυστικά τα ελληνορωμαϊκής πάλης από τον μεγάλο δάσκαλο της πάλης Παναγιώτη Αρκουδέα. Η πρώτη συμμετοχή του σε αγώνες ήταν το 1996.

Οι καλύτερες επιδόσεις του στην Ελλάδα:
- Χρυσό μετάλλιο στα 84 kg του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής πάλης εφήβων το 2004 και
- Αργυρό μετάλλιο στα 84 kg του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής πάλης Ανδρών το 2008.

Σε διεθνείς διοργανώσεις:
- 5η θέση στα 84 kg του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων στη Σλοβενία το 2004.

Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διαιτολογίας - Διατροφολογίας Χαροκοπείου Σχολής Αθηνών. Του αρέσει να σερφάρει στο ιντερνέτ, το ψάρεμα, ο μοντελισμός και ο κινηματογράφος. Στοχεύει ψηλά. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γερμανίας και μας δίνει ραντεβού στο Λονδίνο το 2012.

Βασίλη πώς βρέθηκες στα ταπί της Μπουντεσλίγκα;
Για το πρωτάθλημα Γερμανίας άκουσα πρώτη φορά το 2003 από τον Ολυμπιονίκη Κώστα Αρκουδέα, ο οποίος ήταν και αυτός που μεσολάβησε για να παλέψω και εγώ εκεί. Ο Κώστας συμμετείχε ήδη 7 χρόνια και δεν άργησα να πεισθώ και να θέλω να πάω και εγώ στη Γερμανία. Ο Κώστας με βοήθησε και πίστεψε ότι μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτών των αγώνων, έτσι με πρότεινε και γι' αυτό τον ευχαριστώ.

Ποια εντύπωση σου έκανε όταν έμαθες για αυτό το πρωτάθλημα και γιατί;
Κατ' αρχήν ο αριθμός των αγώνων. Κάθε Σαββατοκύριακο έχεις ματς. Αυτό ήταν πολύ δελεαστικό για μένα. Στην Ελλάδα περίμενα πως και πως το πρωτάθλημα Ελλάδος για να κάνω αγώνες και μόνο. Κι αν έβγαινα πρώτος ήταν αμφίβολο αν θα πήγαινα σε κάποια διεθνή διοργάνωση να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Ήθελα να δω πως ήταν η διοργάνωση της Μπουντεσλίγκα και γιατί μπορούν να την πραγματοποιήσουν οι Γερμανοί και όχι εμείς!

Οι πρώτοι σου αγώνες;
Ήταν την περίοδο 2003 2004 με την ομάδα της Α΄ κατηγορίας TUS Jena στον ανατολικό όμιλο της League. Το 2004 αγωνίστηκα και με το Greiz επίσης Α' κατηγορίας και του ίδιου ομίλου, γιατί όταν αγωνίζεσαι εκεί οι παράγοντες διαφόρων ομάδων σε πλησιάζουν και αν η απόδοσή σου είναι καλή για τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, σου κάνουν άμεσα πρόταση συνεργασίας. Τα επόμενα χρόνια είχα αρκετά απογοητευτεί από την πάλη στη χώρα μας, μέχρι σε σημείο που αποφάσισα να σταματήσω και να πάω για δουλειά με τον πατέρα μου στην οικοδομή...

Τι σε έκανε να γυρίσεις πίσω;
Το σαράκι είναι πάντα μέσα μου και η πρόκληση της Ολυμπιάδας είναι πάντα ζωντανή. Έτσι αποφάσισα να ξαναπάω στη Γερμανία. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα μια ομάδα Β΄ κατηγορίας στον όμιλο Mitte κοντά στη Φρανκφούρτη για το 2008. Και λέω αρκετό ψάξιμο γιατί και το πρωτάθλημα εκεί έχει κάποια ύφεση στις μέρες μας. Ευτυχώς, όμως, το 2008 η ομάδα μου, η KSV Niedenberg, είναι μια ομάδα που με αγάπησε και τους αγάπησα και έχουμε, θα έλεγα, άριστη συνεργασία, η οποία μάλλον θα οδηγήσει στην παραμονή μου και για την επόμενη χρονιά (2009), παρ' όλες τις δελεαστικές προτάσεις που έχω μέχρι τώρα! Βέβαια αξίζει να το σκεφτώ και λίγο περισσότερο, θα δούμε...

Γιατί η Μπουντεσλίγκα είναι ξεχωριστή διοργάνωση σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα;
Είναι φανταστικό να παλεύεις σε γήπεδο γεμάτο κόσμο. Μια φορά, σε αγώνα που θα τον χαρακτηρίζαμε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τα δεδομένα της περιοχής, δεν υπήρχε χώρος να κάνουμε ζέσταμα. Οι αγώνες τις Μπουντεσλίγκα για τους Γερμανούς είναι το γεγονός του Σαββατοκύριακου και μάλιστα για όλη την οικογένεια. Πάνε στην πάλη όλοι μαζί γυναίκες, παιδιά, φίλοι για να υποστηρίξουν την ομάδα της πόλης τους. Την άλλη εβδομάδα θα ταξιδέψουν 200 χλμ για να είναι μαζί με τους παλαιστές. Επίσης πληρώνουν όλοι εισιτήριο και δεν πέφτει καρφίτσα. Ενώ εμείς; Στο Πανελλήνιο ούτε οι μάνες μας δεν ήταν στο πασίγνωστο και κεντρικότατο στάδιο των Λιοσίων! Εκεί γίνονται πολλοί αγώνες μέσα σε σχολεία. Η επικοινωνία με τους θεατές για μένα είναι κάτι που δεν ξεπληρώνεται με τίποτα.

Πληρώνεσαι καλά στην Μπουντεσλίγκα;
Οι οικονομικές απολαβές, γενικά, δεν είναι εξωφρενικές. Μετά την εισροή πολλών παλαιστών από τις πρώην ανατολικές χώρες οι "τιμές", έπεσαν αρκετά. Όχι ότι τα χρήματα δεν είναι ένα δέλεαρ, έστω μια ικανοποίηση του τύπου "κάτι κέρδισα και εγώ πιο απτό από την πάλη εκτός από τα κλασικά κορμί και πνεύμα!". Η αναγνωσιμότητα και η καταξίωση στη διεθνή παλαίστρα διαμέσου της συμμετοχής στη Γερμανία είναι σημαντική. Όλοι λένε: "Α, αυτός αγωνίζεται στη Γερμανία, άρα θα είναι καλός για να τον πάρουν στην ομάδα!".

Τι σε συγκινεί περισσότερο το χρήμα ή η δόξα;
Για μένα ήταν πιο συγκινητική η αναγνώριση από τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους οπαδούς και μη της ομάδας μου. Αν και έμεινα για πέντε μήνες στην πόλη όπου πάλευα, εισέπραξα πολύ μεγάλη αγάπη από τους κατοίκους. Στο δρόμο, στα μαγαζιά όπου με έβλεπαν ήθελαν να μιλήσουν μαζί μου, με καλούσαν σπίτι τους, με γνώριζαν με περηφάνια στα μέλη της οικογένειάς τους, με ρωτούσαν για τις προπονήσεις, την πορεία της ομάδας, με εμψύχωναν και μερικοί παππούδες, παλιοί παλαιστές, μου έδιναν και αγωνιστικές οδηγίες.

Φέτος πώς τα πήγες;
Ανακηρύχτηκα ο καλύτερος αθλητής της ομάδας μου με 16 νίκες και 2 ήττες και αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα, αν και θα ήθελα να γινόταν στην πατρίδα μου!

Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα παρόμοιο πρωτάθλημα;
Γιατί; Μήπως δεν θέλουμε; Δεν μπορούμε; Ίσως κάτι τέτοιο θέλει τρέξιμο από πολλούς εθελοντικά, χωρίς απολαβές με μόνο κίνητρο την αγάπη για την ομάδα. Δεν ξέρω. Θέλει σπόνσορες και φυσικά κάποιους να τους πείσουν ότι αξίζει να δώσουν τα ωραία τους λεφτουδάκια και ότι αυτά θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Δείτε φωτογραφίες του Βασίλη από τη Μπουντεσλίγκα.

Οι διακρίσεις του

Πανελλήνια πρωταθλήματα
Αργυρό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, 1999
Αργυρό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, 2000
Χρυσό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, 2001
Χρυσό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, 2001
Χάλκινο μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2001
Αργυρό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, 2002
Χάλκινο μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2002
Χρυσό μετάλλιο, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, 2003
5η θέση, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2003
Χρυσό μετάλλιο, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, 2004
Αργυρό μετάλλιο, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2004
5η θέση, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2005
Χάλκινο μετάλλιο, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2006
Αργυρό μετάλλιο, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2007
Αργυρό μετάλλιο, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2008

Ολυμπιάδα Νεότητας
5η θέση, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Βάρνα, 2001

Πρωτάθλημα Ευρώπης
5η θέση, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παίδων, Τουρκία 2001
5η θέση, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Σλοβενία, 2004
16η θέση, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, Φιλανδία, 2008

Πρωτάθλημα Κόσμου
9η θέση, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, 2001

Διεθνείς Συναντήσεις
Χρυσό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Αχίλλεια, Λάρισα, 2001
Χρυσό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Αχίλλεια, Λάρισα, 2002
Χρυσό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Αχίλλεια, Λάρισα, 2003
Αργυρό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Sirakov, Βάρνα, Βουλγαρία, 2003
Αργυρό μετάλλιο, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Sirakov, Βάρνα, Βουλγαρία, 2004
5η θέση, 85 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Εφήβων, Sirakov, Βάρνα, Βουλγαρία, 2001
5η θέση, 84 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, Κων/πολη, Τουρκία, 2008

Πρωτάθλημα Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Χρυσό μετάλλιο, 96 kg Ελληνορωμαϊκής Πάλης Αντρών, 2006
(υπηρέτηση θητείας στο Στρατό Ξηράς)

Πρωτάθλημα Γερμανίας Συλλόγων (German League)
Κατάκτηση 4ης θέσης της ομάδας Tus Jena Α' κατηγορίας Αντρών, 84 kg, 2004, (10 νίκες - 6 ήττες)
Κατάκτηση 4ης θέσης της ομάδας KSC Niedernberg Α' κατηγορίας Αντρών, 96 kg, 2008, (16 νίκες - 2ήττες).
Κατάταξη ως καλύτερου αθλητή στη League Mitte!



ΠΗΓΗ:

Palema.gr

blogger templates | Make Money Online